Integritate și etică în managementul public

Beneficiarii programului sunt 45 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 38 ani, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, jurnaliști, funcționari publici sau aleși locali, lideri de opinie, profesori, antreprenori, cu poziții de decizie în organizațiile sau instituțiile din care fac parte. Participanții lucrează împreună în trei sesiuni locale (la Tg. Mureș, Ploiești și Iași) și o sesiune finală (la București) pentru formarea unei platforme regionale de cooperare și bune practici în administrația publică, axată cu precădere pe identificarea metodelor și acțiunilor comune de combatere a corupției.

Programul a cuprins trei module:

  • MODUL A: Sesiuni de training locale la Târgu Mureș (10-12 mai), Ploiești (17-19 mai) și Iași (31 mai-2 iunie), fiecare sesiune de câte 3 zile, pe teme care vizează bunele practici în administrația publică, participarea publică și acțiuni comune împotriva corupției.
  • MODUL B: Activități tutoriale și de monitorizare la distanță pentru participanți în elaborarea proiectelor în parteneriat pentru concursul național de proiecte.
  • MODUL C: Sesiunea finală și Conferința Națională „Integritate și etică în managementul public” (24-25 iunie, București), cu prezentarea publică a proiectelor realizate, selecția celor 3 proiecte câștigătoare și Conferința Națională, prilej cu care participanții s-au întâlnit cu jurnaliști, reprezentanți ai administrației publice și ONG-urilor la nivel național.
Perioada de implementare: martie - iulie 2010.

Coordonator: Fundația pentru Pluralism.

Parteneri: Asociația ALMA-RO

Finanțator: The Balkan Trust for Democracy

aji-r0x1--

Str. Armand Calinescu nr. 7,           HOME    DESPRE NOI    PROIECTE    ȘTIRI    PUBLICAȚII    RESURSE    LINK-URI    CONTACT   
et. 5, ap. 20, 021011 București
Tel: +40 21 314 3960
Fax: +40 21 31 00 559,
       +40 31 816 6572
E-mail: office at alma-ro.ngo.ro