Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice
Proiectul reflectă preocuparea strategică a Marii Britanii de a promova realizarea siguranței climatice printr-o tranziției rapidă la o economie globală sustenabilă bazată pe reducerea consumului de combustibili fosili. Astfel, Regatul Unit dorește să împărtășească României din experiența și expertiza sa în acest domeniu și să o ajute să-și asume responsabilitatea regională în această chestiune.

Scopul proiectului este promovarea de către generația tânără din școli a acțiunilor de conștientizare a schimbărilor climatice, a rolului cheie al eficienței energetice si a necesității folosirii surselor regenerabile. În acest sens sunt încurajate parteneriatele între școli, inspectorate, Ministerele și ONG-urile relevante și media.
Activitățile proiectului includ publicarea Ghidului profesorilor privind schimbările climatice și organizarea unui concurs de campanii de conștientizare privind schimbările climatice deschis copiilor care studiază în ciclul gimnazial (clasele V-VIII).

Perioada de implementare: octombrie 2007 - martie 2008
Proiect finanțat de Ambasada britanică la București
Coordonator: TERRA Mileniul III
Partener: Asociația ALMA-RO

Wi-r0x1--

Str. Armand Calinescu nr. 7,           HOME    DESPRE NOI    PROIECTE    ȘTIRI    PUBLICAȚII    RESURSE    LINK-URI    CONTACT   
et. 5, ap. 20, 021011 București
Tel: +40 21 314 3960
Fax: +40 21 31 00 559,
       +40 31 816 6572
E-mail: office at alma-ro.ngo.ro