Forumul ONG de mediu - Orizont 2020

Forumul de Mediu 2010 a fost primul astfel de eveniment pentru sectorul neguvernamental de protecția mediului de mai bine de zece ani. Proiectul a fost derulat de de Asociația ALMA-RO în parteneriat cu TERRA Mileniul III, Salvați Dunărea și Delta și Fundația pentru Parteneriat, cu sprijin din partea Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și cu finanțare din partea Agenției pentru Strategii Guvernamentale, CEE Trust, Environ.

Ne-am dorit să creăm un spațiu de întâlnire și dezbateri pentru ONG-urile de mediu din România, din care să rezulte direcții de acțiune ale ONG-urilor și recomandări pentru îmbunătățirea politicilor publice sectoriale din domeniul protecției mediului, ținând cont de politicile europene existente și tendințele actuale în Uniunea Europeană.

Evenimentul a inclus ateliere de lucru tematice pentru următoarele domenii:

  • teme sectoriale: biodiversitate și păduri; schimbări climatice, energie și transport; deșeuri; apă; ecoturism și dezvoltare rurală; urbanism și spatii verzi; educație ecologică;
  • teme orizontale: cooperare între ONG; surse de finanțare; etica ONG-urilor de mediu; vizibilitate; rolul ONG în relația cu cetățenii; rolul ONG în relația cu administrația publică.

Considerăm că Forumul ne-a ajutat să privim atât către interior, în sectorul ONG de mediu, cât și către exterior, pentru o analiză a politicilor publice existente și a modului în care sunt aplicate.

Forumul ONG de mediu e fost deschis exclusiv organizațiilor neguvernamentale de mediu și reprezentanților finanțatorilor evenimentului.

 

adi-r0x1--

Str. Armand Calinescu nr. 7,           HOME    DESPRE NOI    PROIECTE    ȘTIRI    PUBLICAȚII    RESURSE    LINK-URI    CONTACT   
et. 5, ap. 20, 021011 București
Tel: +40 21 314 3960
Fax: +40 21 31 00 559,
       +40 31 816 6572
E-mail: office at alma-ro.ngo.ro