Forumul ONG de Mediu - Ediția 2010

În perioada 14-17 octombrie, la Brașov, au loc Forumul ONG-urilor de Mediu 2010 și Conferința “Dezvoltare durabilă și resurse umane”. Organizatorii ediției din acest an ai Forumului sunt Asociația ALMA-RO în parteneriat cu TERRA Mileniul III, Salvați Dunărea și Delta, Fundația pentru Parteneriat și Ecopolis, cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Temele de dezbatere propuse sunt:

  • Intervențiile ONG-urilor de mediu la nivel european
  • Infringement – proceduri si teme de mediu
  • Inițiativa cetățenească europeană – 1 000 000 semnături
  • Coaliția pentru mediu
  • Analiza diagnostic a Coaliției pentru Mediu
  • Dezvoltarea organizațională a Coaliției pentru Mediu
  • Direcții strategice

De asemenea, pe 22 martie a fost organizată în București conferința "Construirea parteneriatului între administrația centrală și organizațiile societății civile în domeniul protecției mediului". Obiectivul conferinței a fost acela de a prezenta autorităților centrale concluziile Forumului ONG de mediu 2010, care a fost orientat către identificarea priorităților ONG-urilor de mediu din România în domeniul mediului, inclusiv în relația cu administrația publică. Temele de maximă urgență și interes pentru ONG-urile de mediu, prezentate la eveniment, au fost: biodiversitate și arii protejate, energie, deșeuri și calitatea aerului. În cadrul conferinței a fost lansat și Apelul pentru Dezvoltare Durabilă.

Proiectul este finanțat de Balkan Trust for Democracy și co-finanțat de Fundația pentru Parteneriat.

aki-r0x1--

Str. Armand Calinescu nr. 7,           HOME    DESPRE NOI    PROIECTE    ȘTIRI    PUBLICAȚII    RESURSE    LINK-URI    CONTACT   
et. 5, ap. 20, 021011 București
Tel: +40 21 314 3960
Fax: +40 21 31 00 559,
       +40 31 816 6572
E-mail: office at alma-ro.ngo.ro